Sjöstaden Holmsund

Sjöstaden

Holmsund

Sjöstaden är ett förslag för exploatering av en tidigare industritomt i Holmsund utanför Umeå. Tomten har ett fantastiskt läge vid älven och även i förhållande till flygplatsen samt Umeås centrala delar. Med utgångspunkt i en kvartersstad byggd på en rutnätsplan skapas platser, byggnader, stråk och samhörighet som uttrycker den klassiska stadens kvaliteter.

Längs huvudgatorna planteras trädrader, på torgen skapas plats för möten och evenemang. Längs vattnet skapas en kajpromenad, inne bland kvarteren skapas stadsdelsparker. En genomförd funktionsblandning, med levande bottenvåningar och kvalitativa bostäder ger förutsättningarna för en levande stad och ett vitalt samhälle.

Den nya stadsdelen omfattar 3000-4000 nya bostäder, vilket tillsammans med det befintliga Holmsund och Obbola på andra sidan vattnet kommer att utgöra Västerbottens tredje största ort. Staden innehåller förutom attraktiva och varierade bostäder även skolor, förskolor, kontor och kommerssiella lokaler, platser för kultur och sport samt transportmöjligheter både till sjöss och på räls.

Intresserad?

Genom att skicka in en intresseanmälan godkänner du att vi får kontakta dig med nyheter om projektet Sjöstaden samt övriga relaterade projekt. Du godkänner även vår Integritetspolicy.